DEN HAAG - In de jacht op de tweede plaats achter koploper Willem II heeft FC Groningen de druk opgevoerd richting Roda JC waar ADO Den Haag lijkt af te haken in de race om rechtstreekse promotie. De Groningers van trainer Dick Lukkien zegevierden vrijdag met 0-2 in Den Haag.

Zowel ADO Den Haag als FC Groningen jaagt dus op nummer twee Roda, maar de Groningers zetten deze jacht kracht bij via een terechte overwinning in de hofstad. Beide doelpunten waren in de aanloop van grote schoonheid. Bij de 0-1 van Romano Postema in de zeventiende minuut bracht Thom van Bergen de bal verder met een prachtig hakballetje en was ook de eindpass van Luciano Valente fraai.

In de tweede helft was een splijtende pass van Valente richting Hove beslissend bij de goal van Van Bergen. De thuisploeg van trainer Darije Kalezic kon zelfs in het "Haags kwartiertje" geen slotoffensief opbrengen die de Groningers nog konden verontrusten.