ROTTERDAM - Feyenoord doet weer volop mee in groep K van de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat boekte donderdagavond een terechte 3-1 zege op CSKA Moskou en gaat zo de Russen voorbij in de stand. Alle goals vielen na de rust.

Feyenoord was al in de eerste helft de betere ploeg. Zo schoot Orkun Kökcü al eens over en kwam ook Mark Diemers schotpositie, maar trof doelman Akinfeev. Ook Steven Berghuis testte Akinfeev twee keer, maar scoorde niet.

Ridgeciano Haps kon na een ruim uur Feyenoord wel op voorsprong schieten. Randje buitenspel rondde hij een knappe aanval af. Kökcü wist acht minuten later de voorsprong te verdubbelen met een afstandsschot. Kort hierop kwam Feyenoord zelfs op 3-0 toen Kökcü de bal bezorgde bij de mee opgekomen Lutsharel Geertruida. Een ongelukkig eigen doelpunt van Marco Senesi bepaalde vervolgens de eindstand op 3-1.

Feyenoord staat na drie wedstrijden met vier punten samen met AC Wolfsberger op een gedeelde tweede plaats. Dinamo Zagreb is koploper met vijf punten. CSKA Moskou behaalde pas twee punten en treft Feyenoord op 26 november in Rusland.

Feyenoord - CSKA Moskou 3-1 (0-0)