MOSKOU - Feyenoord doet nog steeds volop mee als het gaat om overwintering in de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat wist donderdag een knap punt te halen op bezoek bij CSKA Moskou (0-0). Dit ondanks het feit dat bijna de gehele tweede helft met tien man speelde na een rode kaart voor Nikolai Jörgensen.

Voor rust hadden de Rotterdammers wellicht nog de beste kansen om op voorsprong te komen. In de openingsfase had CSKA Moskou een licht veldoverwicht, maar vanaf de 25e minuut kroop Feyenoord steeds meer uit de schulp. Met schoten van Berghuis en Nieuwkoop, en Jörgensen die net een teen tekort komt bij een voorzet van Berghuis wordt de ploeg steeds gevaarlijker. Kort voor rust krijgt eerst de thuisploeg nog een goede kans in de omschakeling, maar staat keeper Marsman paraat. Gelijk daarna krijgt Nieuwkoop de beste kans voor de Rotterdammer, doch weet hij koppend niet voldoende richting te geven aan de bal.

De tweede helft begint een stuk minder als Jörgensen, die kort voor rust geel kreeg, het veld moet verlaten na een vermeende elleboog. Voor de Moskovieten het seizoen om de Rotterdammers steeds meer te omsingelen, maar de Feyenoord-verdediging waar centraal Senesi en Spajic heersen geeft geen krimp. Halverwege de tweede helft is de beste kans voor voormalig Heerenveen-speler Ejuke die net naast mikt. Ook in het vervolg weet Marsman de nul te houden waarmee Feyenoord na vier wedstrijden met vijf punten op een tweede plaats. Koploper Dinamo Zagreb (8 punten) komt volgende week op bezoek naar De Kuip.