ROME - Feyenoord kan de focus volledig leggen op het behalen van de landstitel. In de kwartfinale van de Europa League gingen de Rotterdammers na verlenging onderuit tegen AS Roma (4-1). Vorig seizoen wonnen de Romeinen van José Mourinho in de finale van de Conference League van Feyenoord.


AS Roma begon furieus. Met name Spinazzola, die van Geertruida ruimte kreeg, zorgde voor het nodige gevaar.Feyenoord ontsnapte bij een poging van Pellegrini (redding Bijlow) en een volley van Cristante. Wijnaldum viel bij Roma al snel geblesseerd uit. Feyenoord bleef in een grimmige sfeer (5x geel en rood voor een assistent van Mourinho) tot de rust overeind tegen de ervaren Romeinen.

AS Roma opende ook na rust opnieuw stormachtig.Pellegrini stuitte al na 15 seconden op de attente Bijlow. Feyenoord speelde zich opnieuw onder de druk uit en kreeg een kans via Gimenez. Door een klutsgoal van Spinazzola werd het toch 1-0. Roma rolde de spierballen, maar Paixão kopte uit een schaarse counter knap raak. Dybala sleepte er evenwel fraai een verlenging uit. Feyenoord ontsnapte daarin bij Ibanez' kopbal (paal),maar even later gleed El Shaarawy op aangeven van Abraham de 3-1 binnen. Feyenoord gooide het nu open en Pellegrini wist nog te profiteren.