DEN HAAG - Degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie lijkt inmiddels onafwendbaar voor ADO Den Haag nadat men zondagmiddag in eigen huis hard onderuit ging tegen Fortuna Sittard. Aangezien concurrent FC Emmen wederom punten wist te pakken is de achterstand op de nummer zestien inmiddels opgelopen naar acht punten met nog vier duels te gaan.


Terwijl er voor het eerst sinds eind september weer eens publiek welkom was in het Cars Jeans Stadion speelde ADO Den Haag nog niet eens zo slecht al waren de mogelijkheden vooral voor de gasten uit Limburg. Vlak voor de rust komen zij dan ook op voorsprong door een schot van Zian Flemming na voorbereidend werk van Emil Hansson.

De vooruitzichten voor de groen-gelen weden kort na rust nog somberder toen Sebastian Polter die score verdubbelde. Op het moment dat het Haags kwartiertje in gaat en het hondstrouwe publiek nog eenmaal achter de ploeg van Ruud Brood gaat staan slaan de gasten opnieuw toe. Tesfaldet Tekie ontsnapt aan de aandacht van de Haagse defensie en laat keeper Faisl voor een derde keer kansloos: 0-3.