AMSTERDAM - Het duel tussen Ajax en Feyenoord in de Arena is na bijna een uur gestaakt omdat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld van de Johan Cruijff Arena was gegooid. Het stond op dat moment 0-3 voor de Rotterdammers.


De Amsterdammers waren furieus aan de Klassieker begonnen, zetten vroeg druk en gaven Feyenoord amper ruimte.Toch leverde de eerste tegenaanval al de 0-1 op: Timber ontdeed zich van Gaaei en stelde Gimenez in staat om te scoren. Ajax viel daarna weer fel aan,kreeg kansen via Berghuis en Forbs, maar was verdedigend kwetsbaar en dat brak de ploeg op. Gimenez pikte een povere breedtepass van Gaaei op en verdubbelde de marge. Na de 0-2 lag het duel al stil omdat er een plastic bierbeker op het veld was gegooid. Nadat de onverlaat weggevoerd was,werd de wedstrijd hervat.

Ook na de hervatting drong Ajax aan, maar bleef de achterdeur open en maakte Paixão op aangeven van Gimenez de 0-3. Er volgde weer een onderbreking, nu na het gooien met vuurwerk. De tweede helft was zo'n tien minuten oud toen weer met vuurwerk werd gegooid en er niet meer verder werd gespeeld. DE KNVB zal een beslissing moeten nemen wanneer het duel uitgespeeld gaat worden. Dit zal vermoedelijk zonder publiek gebeuren.