OOSTZAAN - Hekkensluiter OFC heeft zaterdagmiddag schlemielig verloren van Noordwijk. In eigen huis leken de Oostzaners zich eindelijk eens te belonen toen het halverwege de tweede helft een voorsprong nam. Spits Emiel Wendt van Noordwijk toonde zich echter een plaaggeest: 1-2.

Trainer Pieter Mulders van de thuisploeg baalde dan ook zichtbaar. Zijn ploeg staat met vier punten uit twaalf duels kansloos onderaan in de Tweede Divisie en had zeker in het duel tegen Noordwijk recht op een beloning. OFC startte in eigen huis fel en dat leverde direct een aantal goede mogelijkheden op. Spits Niels Butter had in de eerste helft het vizier echter niet op scherp staan. Naarmate het duel vorderde werd het een open wedstrijd, niet altijd even goed, maar met kansen aan weerskanten.

Halverwege de tweede helft mocht OFC dan eindelijk weer eens juichen toen Daryl Baly op de juiste plek stond om een rebound na een vrije trap tegen de touwen te schieten. Kort daarna liet Max Veerman de kans liggen om die score te verdubbelen door niet voor eigen succes te gaan, maar de bal af te leggen zonder resultaat. Dit bleek een dure inschattingsfout want even later kopte de lange Wendt op aangeven van Slijngaard de 1-1 tegen de touwen. Acht minuten voor tijd werd OFC vervolgens eerst nog gered door de lat boven doelman Agyei, maar rolde de bal precies voor de voeten van Wendt die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-2.