EINDHOVEN - PSV heeft de eerste eredivisietopper van het seizoen gewonnen. In Eindhoven werd Feyenoord in een boeiend en doelpuntrijk gevecht verdiend met 4-3 verslagen.

PSV begon niet scherp en werd daarvoor snel gestraft. Max verspeelde de bal, Jahanbakhsh vond Idrissi en die schoot koel raak. Na een uitglijder van Obispo vergat Danilo die score te verdubbelen. De thuisploeg herpakte zich en nadat Hancko een treffer voorkomen had, tikte Branthwaite raak uit de hoekschop die volgde. PSV hield de druk erop en na een misverstand tussen twee Feyenoorders kwam de bal bij Gakpo en was de Eindhovense voorrsprong daar. Obispo ging op slag van rust opnieuw in de fout en schonk Danilo de gelijkmaker.

PSV drukte Feyenoord na rust opnieuw terug en kwam rap op 3-2. Gakpo gaf voor en Til,die bij de eerste paal zijn man aftroefde, trof doel tegen de club die hij vorig seizoen 21 goals schonk. PSV verzuimde de score verder op te voeren. Met drie nieuwe spelers kreeg Feyenoord weer grip op het duel.Het kwam weer op de vijandelijke helft en Pedersen zette Bénitez aan het werk. De doelman was kansloos toen een schot van Kökçü, via een verdediger, binnen zeilde. PSV dwong de zege vervolgens af. Na een onterecht gegeven corner kopte Obispo, na de derde assist Gakpo) de 4-3 tegen de touwen.