DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zijn tweede overwinning van het seizoen binnen. De ploeg van trainer/coach Darije Kalezic was in eigen huis te sterk voor Jong AZ.

ADO Den Haag, met onder meer dezomeraanwinsten Daryl van Mieghem, Henk Veerman en Jort van der Sande in de basis, moest al vroeg in de achtervolging omdat topscorer Jayden Addai alweer zijn zesde treffer scoorde voor Jong AZ. Toch wist de thuisploeg snel de rug te rechten, en dan met name uit dode spelmomenten. Eerst via Van der Sande en nog voor rust via Matteo Waem.

Bij Jong AZ was het beste er wel vanaf, want na rust maakten de Alkmaarse beloftenploeg nergens meer aanspraak op. En toen zowel Van der Sande als Waem hun tweede goal van de middag wisten te maken, was de wedstrijd definitief gespeeld: 4-1. ADO Den Haag klimt door de zege naar plaats acht, Jong AZ staat nu negende.