WIJDEWORMER - ADO Den Haag zit met een uitstekend gevoel aan de kerstdis. Een paar dagen nadat Sparta werd uitgeschakeld in de KNVB-beker wist men de uitwedstrijd bij Jong AZ te winnen, waardoor men als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie de winterstop ingaat.

Jong AZ nam op een winderig AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer kort voor rust de leiding via Ro-Zangelo Daal. Na een goede individuele actie liet hij Tim Coremans kansloos.Daryl van Mieghem miste kort hierna nog een goede kans op de gelijkmaker, waardoor de ploeg van trainer Darije Kalezic na rust in de achtervolging moest.

Ruim twintig minuten voor tijd trok Malik Sellouki de stand terug in evenwicht: Henk Veerman legde de bal met het hoofd klaar voor de invaller, die vervolgens succesvol afdrukte. Nog geen twee minuten later hierna zette Joel Ideho ADO zelfs op voorsprong na een voorzet van Jort van der Sande: 1-2. In de resterende twintig minuten wisten de gasten die voorsprong vast te houden. In de stand heeft ADO nu acht punten achterstand en twee punten op Roda JC.

Jong AZ van trainer Jan Sierksma sluit het jaar 2023 af op een twaalfde plaats.