AMSTERDAM - In de middenmoot van de Tweede Divisie heeft Noordwijk dinsdagavond een uitzege weten te behalen op AFC. Mede dankzij een treffer van keeper Lars Jansen werd het 1-3 op Sportpark Goed Genoeg.

De wedstrijd was nog geen twee minuten op gang toen Soufiane Hetli de score opende voor de thuisploeg. De 1-0 bleef vervolgens tot twintig minuten voor tijd staan waarna Dylan Rietveld voor de gelijkmaker zorgde.

Keeper Lars Jansen zorgde in de 82e minuut voor een curieus moment toen zijn verre uittrap door de wind gedragen werd en vervolgens zijn collega-doelman Gijs van Zetten verraste. In de slotfase wist Ruben Marbus met zijn eerste balcontact de stand ook nog op 1-3 te brengen.

AFC blijft zodoende zevende staan terwijl Noordwijk twee plaatsen klimt naar de tiende plaats,