VOLENDAM - RKAV Volendam heeft zijn sterke reeks van de laatste weken voortgezet met een 3-1 overwinning op VVSB. De ploeg van trainer Berry Smit dankt de zege met name aan een ijzersterke eerste helft.

Roy Tol was ditmaal de uitblinker aan Volendamse zijde. Hij miste weliswaar een strafschop, maar had met drie assists ook een levensgroot aandel in de zege. Bij de eerste, al binnen drie minuten, stelde hij Eric Veerman in staat om te scoren. Tol mocht even later aanleggen voor een strafschop, na een overtreding op Nick Runderkamp, maar mikte de bal naast. Toch was Tol na een ruim half uur opnieuw belangrijk toen hij Veerman zijn tweede liet maken. Met iets meer zorgvuldigeheid had die score voor rust nog hoger uit kunnen vallen, maar Tol en ook Jim Beers, misten nog goede kansen.

Na de rust kwam VVSB goed uit de kleedkamer, daarin gesterkt door een vroege tegentreffer van Ricardo Kuijvenhoven, op aangeven van Ian van Otterloo. VVSB voerde de druk op, doch het meeste gevaar kwam via schoten van afstand en daar waren de Volendammers goed tegen bestand. In de slotminuut haalde iedere Volendammer opgelucht adem toen opnieuw Tol belangrijk was, door nu een assist af te leveren op Daan van Baarsen.

RKAV Volendam staat zodoende nu vierde en speelt komende zaterdag opnieuw thuis als de nummer zes, HSC 21, op bezoek komt. Middenmoter VVSB speelt dan thuis tegen SC Genemuiden.