NOORDWIJK - Op maandag 11 april staan er weer een aantal fantastische films op het programma van De Muze! Zo draaien we een speciale paas editie van Arts in Cinema, namelijk AIC: Easter in Art. Deze week draaien we ook weer de Oekraïense film ‘The Guide’ waarvan 100% van de opbrengst naar Giro 555 gaat. Andere films die wij op maandag 11 april draaien zijn: ‘Clifford de Grote Rode Hond’, ‘Waar is Anne Frank’ en ‘The Duke’.

AIC: Easter in Art – 11:00 uur
In een meedogenloze wereld van luxe decadentie, corruptie en maatschappelijk verval, plaatst Oliver Mears, directeur van de Royal Opera, zijn enscenering. In zijn eerste werk voor zijn eigen gezelschap haalt Mears Verdi's meesterwerk naar de hedendaagse wereld. Verdi's spannende Rigoletto, onder leiding van Sir Antonio Pappano, plaatst macht tegenover onschuld en schoonheid tegenover lelijkheid. Deze speciale jubileumvertoning van Verdi’s Rigoletto viert zijn 171 jarig-bestaan sinds de première in 1851.

The Guide (Giro 555) – 13:00 uur
De 10-jarige Peter is een jongen die, in de vroege jaren dertig, midden in het turbulente Sovjet-Oekraïne leeft. Zijn vader, een Amerikaanse ingenieur, wordt vermoord voor het verkrijgen van geheime documenten over de onderdrukking, die Peter nu verstopt in zijn boek. De jongen vlucht voor de politie met een blinde kobzar (Oekraïense volkszanger), Ivan Kocherga.

Ivan doet er alles aan om zijn jonge gids te helpen opgroeien en te overleven met een vriendelijke en heldere ziel die niet zal verharden door wat zijn ogen allemaal hebben gezien. Hij vertelt zijn jonge gids uitgebreide verhalen die hem doen geloven dat er een andere realiteit kan zijn dan wat hij om zich heen ziet.

Deze prachtige film is helaas nooit in Nederland uitgebracht. Gezien de ellendige situatie, die opnieuw de Oekraïense bevolking ernstig treft, is dit een goed moment om deze film nu alsnog uit te brengen in Nederland. Natuurlijk met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555 ten gunste van de Oekraïense bevolking.

Clifford de Grote Rode Hond – 16:00 uur
De tiener Emily Elizabeth (Darby Camp) ontmoet een magische dierenbeschermer (John Cleese) die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Haar alleenstaande moeder (Sienna Guillory) is de stad uit voor werk waardoor Emily en haar leuke maar impulsieve oom Casey (Jack Whitehall) samen op een spannend avontuur gaan in de grote stad.

Waar is Anne Frank (NL) – 18:45 uur
In de animatiefilm Waar is Anne Frank laat Israelische filmmaker Ari Folman (Waltz with Bashir) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben. Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven. Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Verbijsterd ontdekt Kitty dat Anne overal en nergens is. In dit Europa, dat worstelt met nieuwe uitdagingen, vindt Kitty een manier om de boodschap van Anne opnieuw betekenis te geven. Waar is Anne Frank is hartverwarmend en confronterend tegelijk. De film ging op het filmfestival van Cannes in wereldpremière, werd door de European Film Awards genomineerd voor Beste Animatiefilm en is de openingsfilm van het Kaboom Animation Festival in Amsterdam.

The Duke – 21:00 uur
In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.

Maandag 11 april 2022. De plaatsbewijzen vanaf € 9,50. De theaterbalie van De Muze is geopend en telefonisch bereikbaar op: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, maandagavond van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuze.nl

Iedereen die op de hoogte wil worden gehouden van de voorstellingen en activiteiten in de Muze, kan zich aanmelden voor de mailing via de website www.demuze.nl