NEDERLAND - Een twee weken voordat de zomer officieel van start gaat is daar in het weerbeeld nog weinig van te merken. Ook de komende week wordt wisselvallig en ronduit fris voor de tijd van het jaar. Pas tegen het einde van de week zien wij een lichte verbetering in de temperaturen.


Op zondag is het in vrijwel het hele land droog met zonnige perioden. In het midden en zuiden is het droog met best wel flink wat zon. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is op veel plaatsen matig van kracht. In het noordelijk kustgebied waait het vrij krachtig. Door deze wind is het opnieuw tamelijk fris voor de tijd van het jaar. Het wordt 15 graden in de kop van Noord-Holland tot 19 graden in de zuidelijke provincies.

In de nacht naar maandag neemt de kans op regen toe. en ook overdag lijkt het vrij nat te worden met veel wolken, regelmatig regen en hooguit lokaal wat zon. Met 14 tot 16 graden is het koud voor de tijd van het jaar en de wind waait nog altijd uit westelijke richtingen.

Ook de rest van de week staan de temperaturen vaak lager dan doorgaans gemiddeld is in juni, maar het wordt geleidelijk wel iets minder koud. Dinsdag en woensdag wordt het 14 tot 17 graden bij een nog steeds matige westenwind.

Vanaf donderdag wordt de wind zuidelijker en gaat het wat warmer aanvoelen. Lokaal is landinwaarts dan 20 graden mogelijk. Het weerbeeld blijft wel tot het volgende weekend wisselvallig met dagelijks kans op een bui, maar ook van tijd tot tijd zon.