NOORDWIJK - De 2e editie van Kunst in de Gemeente start. Alle kunstenaars uit de gemeente Noordwijk zijn uitgenodigd om mee te dingen naar de hoofdprijzen: € 3000,- én een jaar lang exposeren op een toplocatie.


Mooie kunst in een prachtige tuin

Het beeld ‘Hurray – Ode aan het Leven’ siert de Engelse tuin in Noordwijkerhout. De 1e editie van Kunst in de gemeente Noordwijk pakte heel goed uit dankzij de bijdrage van heel veel betrokken inwoners. Tijd voor een even aansprekend vervolg.

2e editie

Na het grote succes van de 1e editie, gaat de tweede editie van Kunst in de Gemeente Noordwijk van start. Alle kunstenaars uit de gemeente Noordwijk zijn uitgenodigd om mee te dingen naar de hoofdprijzen.

Aanmelden

Tot en met 31 maart 2024 kunnen ze 1 of 2 kunstwerken of ontwerpen aanmelden op de website ‘Kunst in de Gemeente’. Het kunstwerk moet aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie hierover staat op de website Kunst in de gemeente.

Wat valt er te winnen?

De winnaar exposeert een jaar lang met zijn/haar werk op een van de mooiste plekken in onze gemeente: de Engelse Tuin in Noordwijkerhout. Na een jaar krijgt hij/zij het werk weer terug. Naast deze eer ontvangt de winnende kunstenaar € 3.000,-.

Hoe werkt het?

Uit het aanbod maakt een vakjury een eerste selectie. Vervolgens kunnen de inwoners hierop hun stem uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury uit de 3 meest gewaardeerde kunstwerken de winnaar.

Stichting Kunstweek

Kunst in de Gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. De stichting wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebber met elkaar verbinden. Enerzijds krijgt elk jaar een nieuwe kunstenaar de kans om een beeldhouwwerk te exposeren op een prominente plek in de gemeente. Anderzijds kan de lokale bevolking via een verkiezing zelf aangeven welk kunstwerk zij het mooiste vindt.

Voor het eerst

Daarmee past het project goed in wat de gemeente met de kunst in de openbare ruimte wil. Dat staat goed beschreven in het beleidsplan. Opgesteld in samenwerking met de Noordwijkse cultuursector. Dit jaar doet de gemeente voor het eerst dit project. De schitterende uitkomst, de betrokkenheid van het publiek en de inbreng van de cultuursector smaken wat betreft de gemeente naar meer.