SPAKENBURG - Bij Spakenburg heeft het wegsturen van trainer Erik Meijers blijkbaar voor het gewenste schokeffect gezorgd. Zaterdag wisten de "Blauwen" met 2-0 te zegevieren over Noordwijk.

Met Chris de Graaf en diens mentor Jochem Twisker langs de kant heeft Spakenburg de hard punten nodig en dat moest op de Westmaat dan maar gebeuren tegen Noordwijk. Het duel ging aardig gelijk op in de eerste helft, waar Noordwijk in de beginfase aardige kansen had en Spakenburg vooral via de in de basis teruggekeerde Vince Gino Dekker gevaarlijk was. Het was dan ook de voorzet van de Ermeloër die Floris van der Linden in staat stelde de 1-0 te scoren.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld: Noordwijk mocht de bal hebben van Spakenburg, maar de thuisploeg bleek gevaarlijk in de omschakeling met enkele goede kansen. Ook nu bleef Dekker de meest dreigende man. Eerst bood hij Lowie van Zundert een grote kans die nog werd gemist, maar in de slotfase kreeg Van Zundert opnieuw de mogelijkheid en nu was het wel raak: 2-0.